Trainingen

Trainingen van Open Deuren zijn helder, hands-on en proberen je niet van nul af totaal nieuwe inzichten bij te brengen. We zien er meer heil in je kennis die je allang hebt opgedaan door je gezonde verstand te gebruiken voortaan wél succesvol in te laten zetten. Daar gaan we je bij helpen.

Presentatietraining
Je publiek raken met een goed verhaal, je gehoord weten aan de vergadertafel of je baas overtuigen: presenteren is je punt maken, 1 op 1 of 1 op 500. We helpen je de beste versie van jezelf te laten zien.

Mediatraining
Een mediatraining lijkt er vaak op gericht je bang te maken voor de journalist, zijn camera, zijn microfoon, zijn trucs. Zó contraproductief. Leer liever hoe je elkaar kunt helpen.

Crisiscommunicatietraining
Er gaat iets mis (ontploffing, brand, fraude, beschuldiging, slachtoffers, gewonden, doden, familie, emoties): wat nu? Van persverklaring en persconferentie tot zingeving: we coachen, schrijven en trekken je er doorheen.

Gesprekstechnieken
Intimideren of overtuigen? Jezelf overschreeuwen of indruk maken? Wat vindt je publiek, je gesprekspartner? Hoe bereik je je doelen in een overleg, verkoopgesprek of discussie? Terwijl je gewoon jezelf kunt zijn? Nou, gewoon. Door je sterke punten slim in te zetten.

Feedbacksessie: Vertel, vertel, vertel!
Vertel wat je van plan bent en vraag anderen wat ze daarvan vinden. Op zo’n manier dat iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt en dat álles op tafel komt – van de zwartste kritiek tot de creatiefste ideeën. Levert naast waardevolle informatie de basis voor onderling vertrouwen.

Persoonlijke profilering
Als anderen je over het hoofd zien is het tijd voor een alomvattende sessie ‘Persoonlijk profileren’. Wat is jouw meerwaarde en hoe ga je die op de juiste mensen overbrengen op een manier die bij je past?

Debattechnieken
Leren debatteren helpt je vooruit. Snel argumenten vinden; beoordelen en doorzien wat je opponent doet en daarop inspelen. De standaardgeschilpunten helpen je om de listigste vraagstukken snel te vertalen naar een aanpak met grote kans van slagen.

Persoonlijke coaching op basis van NLP
NLP (Neurolinguïstisch Programmeren – mag je vergeten) richt zich niet op ‘Hoe kan het zo fout gaan?’ maar op ‘Wat heb je nodig om het goed te doen?’. Veel leuker.