Communicatieadvies

Goed advies helpt bestuurders en beslissers pal te staan voor hun besluiten. Daar eerlijk over te communiceren. En zo vertrouwen te winnen. Of de boodschap nu een fijne is of niet.

Een Goed Gesprek

Welke strategie en tactiek gaan we volgen? Wat is het probleem dan? Wat wil je bereiken? Met welke mensen, belangen, gevoelens en omstandigheden hebben we onderweg rekening te houden? En hoe brengen we die samen? Hoe moeilijker de puzzel hoe leuker.

Een Goed Verhaal

Zodra je iets wilt bereiken heb je Een Goed Verhaal nodig. Heet ook wel ‘kernboodschap’ of ‘corporate story’, maar dat maakt ons niet zoveel uit. Als het maar helder en eerlijk is. Als het maar hart en ziel heeft. Als het maar bijdraagt aan onderling vertrouwen.

Een Goed Plan

Een Goed Plan geeft zin. Het maakt duidelijk wat er moet gebeuren en verspreidt de energie die nodig is om aan de slag te gaan. Omdat het niet ons plan voor jullie is, maar jullie plan. Gemaakt met en voor jullie collega’s.

Woordvoering

Wat zijn de te verwachten vragen, wat de antwoorden en welke vragen lokken díe weer uit? Goede woordvoering is een combinatie van inlevingsvermogen en zoveel mogelijk zetten vooruit denken.